Stambyte i Vasastan

Ett stambyte i Vasastan ska utföras med känsla för fastigheten i fråga. I Vasastan på Norrmalm finns många bostäder i flerfamiljshus som uppfördes i början av 1900-talet. De har kvalitéer värda att bevara, även i utrymmen där stammarna är dragna. Vi på Danixo har lång erfarenhet av stambyte i allt från moderna kontorsfastigheter till äldre bostadsrätter. Hör gärna av er till oss om ni börjat planera för ett stambyte i Vasastan eller har frågor om hur vi arbetar.

Ett stambyte i Vasastan kräver behöriga hantverkare

Det är otroligt viktigt att välja hantverkare med goda referenser och lång erfarenhet om ni planerar ett stambyte i Vasastan. Visst är det viktigt att välja ett anbud som innebär att ni får ett bra pris men glöm inte att nya rörstammar kan hålla i upp emot 60 år om bytet är skickligt och noggrant genomfört. Valet av entreprenörer påverkar också miljön i hemmet under de 8–12 veckor som ett stambyte i Vasastan pågår.

Så går ett stambyte i Vasastan till

Stambyte innebär att alla rörstammar ersätts med nya. Även andra stammar som elledningar och ventilationsrör kan bytas ut under ett stambyte i Vasastan. Rören är dragna inuti golv och väggar, det är därför du aldrig ser dem. Det innebär dock att ytskikt och tätskikt måste rivas innan det går att komma åt stammarna. När de nya stammarna har kommit på plats renoveras badrummen. I bostadsrätter har de boende möjlighet att välja mellan till exempel olika kakel och klinkers.

Relining är ett alternativ till ett traditionellt stambyte som innebär att stammarna får en ny insida. På så vis skjuter man upp nästa stambyte med många år. Relining är billigare än ett stambyte och kan genomföras utan att golven behöver brytas upp.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Vasastan

Vi kan ta olika roller beroende på vad ni behöver hjälp med under den process som ett stambyte i Vasastan är. Vi hjälper ofta till vid projektering och projektledning vid stambyte men kan även se till så att ni har en erfaren byggledare på plats som kan samordna arbetet. Vi hjälper även till med upphandling vid behov och kan ger er tillgång till en certifierad kontrollansvarig.

Många som beställer stambyte i Vasastan passar även på att genomföra andra förbättringar på samma gång. Vi har en bred erfarenhet inom bygg och kan hjälpa er uppnå samordningsvinster genom att kombinera olika projekt.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm