Stambyte Stockholm

Ett stambyte i Stockholm Ă€r en process som ofta krĂ€ver bĂ„de noggrann planering och stora resurser att genomföra, samt en hel del tid och energi. Med andra ord Ă€r det ett projekt som för mĂ„nga upplevs som rĂ€tt komplicerat och krĂ„ngligt, inte minst för de som bor i den byggnad dĂ€r stambytet ska utföras. DĂ€remot Ă€r det otroligt viktigt att man utför ett stambyte i Stockholm om fastigheten Ă€r i behov av det – görs det inte i tid kommer konsekvenserna och efterarbetet bli vĂ€ldigt mycket mer omfattande, och framförallt dyrt.

Vi pĂ„ Danixo hjĂ€lper dig gĂ€rna dĂ„ du vill göra ett stambyte i Stockholm! Som pĂ„litlig stambyte konsult med över 40 Ă„rs erfarenhet i branschen kan du alltid kĂ€nna dig i trygga hĂ€nder dĂ„ du anlitar oss – vi ser till att problemet tas itu med i god tid sĂ„ att ni som fastighetsĂ€gare och boende i huset slipper omfattande vattenskador i och med avloppsproblem.

Danixo – din hjĂ€lp för Stambyte Stockholm

Vi pÄ Danixo och vÄra proffsiga konsulter finns hÀr för alla er kunder som Àr i behov av att fÄ en konsultation dÄ det finns ett behov av ett stambyte i Stockholm. Hos oss kan du fÄ hjÀlp med allt vad rör rÄdgivning och planering inför ett stambyte. Vi stÄr för:

 • Projektledning
 • Projektering
 • Behovsanalys
 • Besiktning

Oavsett om du som kund Àr i behov av att rÄdgivning för en större fastighet med flera bostÀder, om det gÀller rÄdgivning i en företagsbyggnad, eller om du bara vill ha övergripande guidning för att se hur ett möjligt problem ska ÄtgÀrdas Àr du varmt vÀlkommen att kontakta oss och vÄrt företag och vÄra projektledare för ditt stambyte i Stockholm.

Med över 40 Ärs erfarenhet i branschen har vi den kunskap och de resurser som krÀvs för att planeringen av ett stambyte ska kunna utföras pÄ bÀsta möjliga sÀtt. VÄrt företag och vÄra konsulter tar sig dagligen ann nya planeringsprojekt inför stambyte, dÀr vi och vÄr expertis konstant sÀtts pÄ prov och ser till att vi hÄller vÄra huvudet pÄ skaft. Vi Àr ditt företag för stambyte i Stockholm!

Alla fastigheter Àr i behov av stambyte

NÀr det kommer till fastigheter och byggnader sÄ Àr det ett faktum att de alla nÄgon gÄng kommer vara i behov av att göra ett stambyte. Vanligen brukar man sÀga att ett stambyte bör utföras efter 40-60 Är sen det senaste bytet, beroende pÄ avloppens skick och hur de har tagits omhand under tiden.

DĂ€remot kommer det en tid dĂ„ avloppen inte lĂ€ngre orkar stĂ„ pĂ„ egna ben, exempelvis om det Ă€r vĂ€ldigt gammalt eller blivit utsatt för mycket slitage – dĂ„ Ă€r det enda alternativet att göra ett stambyte. Vid utförandet av ett stambyte i Stockholm gĂ„r man in i avloppets stam och byter ut alla rör och ledningar. Det av anledningen att stammen Ă€r för gammal och sliten, vilket innebĂ€r att det inte lĂ€ngre Ă€r möjligt att bara fixa till mindre problem.

För att ett stambyte ska göras i tid, det vill sÀga innan det att avloppsstammen blir allt för gammal eller sliten sÄ Àr det viktigt att man underhÄller avloppet och att man titt som tÀtt kontrollerar dess status. Som vi tidigare varit inne pÄ sÄ kan ett stambyte som inte utförs i tid leda till Ànnu vÀrre konsekvenser Àn bara ett dÄligt avlopp, inte bara vad gÀller kostnader.

Kontakta oss i god tid inför stambyte i Stockholm

Vi pÄ Danixo hjÀlper dig gÀrna med allt vad gÀller planering, projektledning och rÄdgivning inför ett stambyte. Genom att kontakta oss i god tid inför ett stambyte kan vi tillsammans se till att arbetet utförs i god tid och att planering blir sÄ bra som möjligt, för att pÄ sÄ sÀtt ocksÄ kunna starta igÄng arbetet med bÀsta möjliga förutsÀttningar.

Man fĂ„r inte glömma bort att ett stambyte inte bara krĂ€ver mycket planering och arbete i sig, utan ett stambyte Ă€r ocksĂ„ ett projekt som pĂ„verkar alla i fastigheten bĂ„de vad gĂ€ller ekonomi och vardaglig trivsel. Vi, med vĂ„ra proffsiga stamkonsulter och exceptionella tidsplanering kan garantera att ditt stambyte kommer att gĂ„ som pĂ„ rĂ€ls frĂ„n början till slut – för oss Ă€r det viktigt att det bĂ„de blir tids- och kostnadseffektivt oavsett vad!

Planering Àr A och O inför ett stambyte i Stockholm

Om ni inte redan förstÄtt det sÄ finns det en viss del i utförandet av ett stambyte i Stockholm som faktiskt sÀtter grunden för allt, och det Àr just planeringen. Planering Àr utan tvekan A och O inför att ett stambyte ska göras, inte minst om det gÀller ett fastighetshus eller en företagsbyggnad dÀr flera boenden och arbetande kommer att pÄverkas.

Vid ett stambyte mĂ„ste man gĂ„ in och byta ut alla rör som ligger i vĂ€ggarna, i golven och i taken – det Ă€r inte ett arbete som man utför över en natt. Dessutom Ă€r det inte helt ovanligt att ytskikt och liknande i bĂ„de badrum och kök förstörs, vilket innebĂ€r att det ocksĂ„ finns en hel del merarbete som mĂ„ste göras bara för att Ă„terstĂ€lla fastigheten.

Projektet i sig Àr alltsÄ vÀldigt omfattande och krÀver bÄde tid och rÀtt kunskap, och för att det ska gÄ smidigt och kÀnnas sÄ tryggt som möjligt för alla inblandade krÀvs det ordentlig planering pÄ alla plan. BÄde stambytet i sig, efterarbetet, och alla inblandade Àr faktorer som bidrar till att ett sÄdant ingrepp ofta kostar vÀldigt mycket pengar. Har man dÄ inte planerat i god tid kan det plötsligt finnas ett akut behov av stambyte, vilket sÀllan blir sÄ bra.

Stambyte Stockholm

FĂ„ hjĂ€lp av oss – vi fixar ditt stambyte Stockholm

För att du som fastighetsÀgare ska kÀnna dig trygg och sÀker med hanteringen av stambyte i din byggnad rekommenderar vi att du kontaktar oss och vÄra projektledare för att rÄdgöra och planera inför framtida utförande. Detta kan vara bra att göra oavsett om det nyligen gjorts ett stambyte i din fastighet eller om det var mÄnga Är sen sist.

Genom att kontakta oss kan vi tillsammans med er sÀtta oss ner och gÄ igenom allt för att sen kunna planera in i minsta detalj hur, nÀr och var stambytet ska ske. Som fastighetsÀgare Àr det pÄ ditt ansvar att hÄlla fastigheten i gott skick och se till att det underhÄlls vid behov, dÀr dÄ stambyte rÀknas in i ansvarsomrÄdet. Vi hjÀlper dig gÀrna med detta!

Konsekvenser av ett slitet och gammalt avloppssystem

Att vÀnta för lÀnge och riskera att avloppen spricker eller blir alldeles för gamla Àr det absolut sÀmsta man kan göra. Om ett avloppssystem Àr alldeles för gammalt eller slitet kan det leda till ett flertal konsekvenser som kommer att innebÀra Àn större problem Àn sjÀlva stambytet, framförallt om det mÄste göras akut utan sÀrskilt bra planering. Vatten- och fuktskador, översvÀmning och rejÀla stopp Àr bara nÄgra av dessa.

I vissa fall Àr det dock möjligt att ÄtgÀrda avloppsstammen genom att fixa till mindre problem, vilket man gör genom en kontroll följt av passande ÄtgÀrd. HÀr kan det röra sig om relining, rensning eller andra tillfÀlliga lösningar.

Är detta möjligt, det vill sĂ€ga om avloppssystemet Ă€r i sĂ„ pass bra skick att det funkar med tillfĂ€lliga Ă„tgĂ€rder, kan du som fastighetsĂ€gare ofta komma undan vĂ€ldigt mycket billigare. Men, eftersom dessa ingrepp inte ersĂ€tter stambytet utan endast förlĂ€nger livslĂ€ngden pĂ„ avloppet med nĂ„gra Ă„r sĂ„ Ă€r det alltsĂ„ ett sĂ€tt att skjuta pĂ„ problemet till framtiden.

Vi Àr ditt företag för stambyte Stockholm

Oavsett hur avloppsstammen i din fastighet mÄr sÄ kan vi pÄ Danixo stÄ till tjÀnst dÄ du vill planera inför ett stambyte. Att vara ute i god tid och planera för flera Är framöver kommer inte bara skapa en trygghet för dig, utan det kan Àven bidra till att arbetet inte blir lika krÀvande och omfattande som om stambytet skulle behöva göras akut.

Faktum Àr att processen och arbetet för alla inblandade kommer bli sÄ otroligt mycket smidigare, enklare och Àven tryggare om du tar hjÀlp av oss och vÄra konsulter och projektledare. Har man planerat i god tid tar det ofta inte lÀngre Àn 8- 12 veckor innan allt Àr fÀrdigt, till skillnad frÄn en bristfÀllig planering inför ett stambytesprojekt som dÄ kan ta flera mÄnader.

Genom att utföra ett stambyte ute i god tid ser du inte bara till att fastighetens livslÀngd och vÀlmÄende ökar, utan ett nyligen gjort stambyte kan faktiskt ocksÄ öka vÀrdet pÄ din fastighet. Arbetet i sig Àr krÀvande pÄ mÄnga sÀtt och vis, men fördelarna som kommer efter brukar ofta vÀga upp vÀldigt mycket mer Àn sÄ.

BĂ„de fastighetsĂ€gare och möjliga bostadsĂ€gare kommer att fĂ„ en frĂ€schare och mer stabil fastighet, nĂ„got vi gĂ€rna sĂ€tter oss in i för att lösa pĂ„ bĂ€sta möjliga sĂ€tt. Vi finns hĂ€r för alla er fastighetsĂ€gare som Ă€r i behov av att planera inför ett stambyte – hos oss Ă€r alla vĂ€lkomna. Vi Ă€r ditt konsult företag med vĂ„ra proffsiga projektledare för stambyte Stockholm!


Kontakta oss idag för mer information


  Vad vÄra kunder sÀger

  VÄr bostadsrÀttsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvÀttstuga, inredning av rÄvind till en stor lÀgenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. VÄrt samarbete har under vÄrt stambyte och vÄra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmÀrkt och vi lÀmnar dÀrför vÄra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fÄgelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vÄrt stambyte pÄ 29st lÀgenheter Är 2018. Vi som bestÀllare och konsult kan se tillbaka pÄ en vÀl genomförd entreprenad. Vi Àr mycket nöjda över vÄrt samarbete under hela stambytet och lÀmnar vÄra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fÄgelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vÄrt stambyte för vÄr brf med 55 lgh Är 2020 i Vasastan. Vi Àr mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och pÄ ett professionellt sÀtt genomgÄende. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm