Stambyte i Uppsala

Har ni planerat att låta genomföra ett stambyte i Uppsala? Det är bäst att vara ute i god tid då det är en process som kan ta ett helt år från den första inspektionen av de befintliga stammarna till den sista besiktningen av de nya. Uppsala är en storstad med flerfamiljshus byggda på 1800-talet såväl som moderna hyres- och bostadsrätter. Oavsett vad för typ av fastighet det gäller kan vi på Danixo bidra med erfarenhet vid ett stambyte i Uppsala.

Ett stambyte i Uppsala kräver behöriga hantverkare

Ett stambyte i Uppsala är en stor investering och det kan vara lockande att försöka ta genvägar för att komma ner i pris. Hur ekonomiskt fördelaktig ett anbud är på lång sikt handlar dock mest om stammarnas livslängd. En skicklig entreprenör kan också bidra till att göra ett stambyte i Uppsala till ett projekt präglat av bra och tydlig kommunikation mellan alla parter. Det är viktigt under ett stambyte då den aktiva fasen påverkar nödvändiga funktioner i hemmet under cirka 8–12 veckor.

Så går ett stambyte i Uppsala till

Ofta byts stammar för vatten och avlopp ut helt och hållet men ibland finns det förutsättningar för relining. Det innebär att de befintliga stammarna istället kläs invändigt med ett nytt tätskikt. Det är en insats som ökar livslängden på de befintlig stammarna. Om det istället är ett traditionellt stambyte som står på programmet måste stammarna först tas fram, de sitter i regel inne i golv och väggar och när de har bytts ut helrenoveras badrum och ibland även andra våtutrymmen.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Uppsala

Vi tar ofta på oss helhetsansvaret för ett stambyte i Uppsala och agerar såväl projektledare som byggledare. Ofta hjälper vi till vid upphandling av de byggtjänster som krävs vid stambytet. Kontakta oss på Danixo så bokar vi in ett första förutsättningslös samtal om stambyte i Uppsala.

Vi kan även åta oss andra uppdrag inom bygg, VVS och el. Det är oftast kostnadseffektivt att genomföra andra typer av underhåll i samband med ett stambyte i Uppsala. Det kan handla om att förbättra värmeåtervinningssystemet eller att bygga om en råvind till nya bostadsrätter.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm