Stambyte i Solna

Under ett stambyte i Solna är det viktigt att utgå från husets förutsättningar. En sak vi på Danixo lärt oss under våra 40 år i branschen är att varje stambyte är unikt. Solna har ett fastighetsbestånd som består av byggnader i olika stilar och åldrar. Därför börjar vi alltid med en förutsättningslös kontroll av husets rörstammar. Oavsett om ett stambyte i Solna innebär arbete i ett funkishus från 40-talet eller ett modernt höghus så kan vi ta oss an uppgiften.

Ett stambyte i Solna kräver behöriga hantverkare

Visst varierar priserna på byggtjänster ganska kraftigt och det är viktigt att ta in flera anbud och jämföra dem med varandra. Men det är ingen bra idé att välja en entreprenör utan referenser. Vi på Danixo brukar ofta gå in och hjälpa föreningar och fastighetsbolag med att upphandla byggtjänster. Inför ett så stort projekt som ett stambyte i Solna kan en bra upphandling betyda mycket för både priset och resultatet.

Så går ett stambyte i Solna till

Om rörstammar börjat rosta kommer de förr eller senare också att börja läcka. Ett stambyte i Solna ska genomföras innan det hunnit gå så långt. Ett alternativ kan vara att genomföra en relining av avloppsrör och stammar för tappvatten. Då byter man inte ut stammarna mot nya utan de infodras med ett vattentätt skikt. En relining innebär att ett traditionellt stambyte kan skjutas många år på framtiden.

Ett stambyte i Solna innebär ett ganska stort ingrepp i fastighetens våtutrymmen. Golven måste brytas upp, annars kommer man inte åt stammarna. En positiv sak är att badrummen och ibland även andra våtutrymmen renoveras i samband med ett stambyte i Solna. De boende kan göra egna val och få ett riktigt snyggt badrum till ett bra pris.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Solna

Vi erbjuder hjälp från stambyte konsulter utifrån våra kunders behov och villkor. Vi kan hjälpa till med besiktning och förstudier inför ett stambyte i Solna, eller bidra med kvalitetssäkring och besiktiga det genomförda arbetet i egenskap av certifierad kontrollansvarig. Vi kan också ställa en bygg- eller projektledare till förfogande och ta ett helhetsansvar vid ett stambyte i Solna.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm