Stambyte i Södertälje

Skjut inte upp ett Stambyte i Södertälje i en fastighet med obesiktigade rörstammar. Danixo är en stamkonsultfirma med 40 års erfarenhet av stambyten i äldre såväl som moderna fastigheter. Under ett stambyte byts framförallt rörstammar, men i samband med det kan vi även se till att fiber dras in i fastigheten, förnya stammar för värme och ventilation och dra om elledningarna. Ett stambyte i Södertälje kan alltså se väldigt olika ut beroende på vilka behoven är.

Ett stambyte i Södertälje kräver behöriga hantverkare

Det lönar sig att vara noga vid upphandling av entreprenörer inför ett stambyte i Södertälje. Det handlar inte bara om hantverksskicklighet utan också om att det ska finnas nyckelpersoner som kan kommunicera med de boende i fastigheten om vad ett byte av rörstammar kommer att innebära för dem. Under ett välplanerat stambyte i Södertälje tar genomförandefasen 8–12 veckor men de nya rörstammarna kan sedan hålla i upp emot 60 år, förutsatt att bytet genomförts på rätt sätt.

Så går ett stambyte i Södertälje till

Ibland kan det fungera att relina befintliga rörstammar istället för att byta ut dem mot nya. Relining innebär att rören kläs med en vattentät massa som stelnar och bildar ett nytt skikt. Metoden kan förlänga stammarnas livslängd med flera decennier. Om det börjar bli dags att byta badrum i en fastighet genomförs istället ett traditionellt stambyte eftersom badrummen renoveras efter det att de nya stammarna dolts i väggar och golv. Ett stambyte kan också vara nödvändigt om de gamla stammarna är i så dåligt skick att de inte kan relinas.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Södertälje

Vi på Danixo kan hjälpa er med allt från rådgivning till bygg- och projektledning vid ett stambyte i Södertälje. Vi är stambyteskonsulter men har jobbat med det mesta inom bygg och renovering. Många väljer att genomföra flera förbättringar samtidigt, dels för att förkorta den sammanlagda byggtiden dels för att komma ner i pris. Har ni utrymmen i en fastighet som knappt används kan vi omvandla dem till attraktiv boyta samtidigt som ett stambyte i Södertälje pågår.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm