Stambyte på Kungsholmen

Danixo är en pålitlig stamkonsult som kan hjälpa er att genomföra ett stambyte på Kungsholmen. Vi jobbar med stambyte i allt från stora och moderna hyresfastigheter till äldre flerfamiljshus och kontorslokaler. Ett stambyte innebär att fastighetens rörstammar byts ut. Även stammar för gas, värme, ventilation och el kan bytas under ett stambyte på Kungsholmen.

Ett stambyte på Kungsholmen kräver behöriga hantverkare

Att anlita skickliga hantverkare med erfarenhet av stambyte på Kungsholmen är en stor trygghet när det handlar om underhåll av grundläggande funktioner i fastigheten. En erfaren entreprenör kan också jobba på ett sådant sätt att ett stambyte på Kungsholmen upplevs som smidigt av de boende. Om kommunikationen inte fungerat som den ska kan stambytet bli utdraget och innebära onödigt stor påverkan på vardagen i huset.

Så går ett stambyte på Kungsholmen till

Ett stambyte på Kungsholmen börjar med att det görs en förstudie som ligger till grund för resten av arbetet. Ett stambyte kan genomföras på olika sätt och om målet är att stammarna ska hålla i upp emot 60 år är det viktigt att man väljer metoder efter husets förutsättningar. Ibland behöver inte stammarna bytas utan det kan räcka med relining, vilket innebär att stammarna infordras med ett nytt material.

Ett stambyte på Kungsholmen fortsätter sedan med att stammarna tas fram. Det ligger ofta ingjutna i golv och väggar, under ytskikt och tätskikt. När de nya stammarna är på plats återställs och renoveras de våtutrymmen som berörts av stambytet utifrån hur de boende velat ha det. Man brukar säga att ett välplanerat stambyte på Kungsholmen tar omkring 8–12 veckor i en lägenhet. Hur lång tid det tar totalt beror på antalet lägenheter och på hur många hantverkare som arbetar i huset.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte på Kungsholmen

Våra erfarna stambyte konsulter kan gå in i en fas av arbetet med ett stambyte på Kungsholmen där ni behöver extra stöd eller ta ansvar för helheten, från en första besiktning till den avslutande inspektionen. Har ni behov eller funderingar gällande något annat inom bygg eller renovering kan det vara en bra idé att låta oss hjälpa er med utförandet i samband med ett stambyte på Kungsholmen.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm