Stambyte i Sollentuna

Det är hög tid att börja planera för en stamrenovering eller ett stambyte i Sollentuna om rörstammarna är över 40 år gamla. Sollentuna har många flerfamiljshus som byggdes på 1960-talet men också betydligt äldre fastigheter samt moderna hyreshus. Vi på Danixo kan hjälpa er med stambyte i Sollentuna oavsett om det gäller flerfamiljshus, kontors- eller industrifastigheter.

Ett stambyte i Sollentuna kräver behöriga hantverkare

Om det ska genomföras ett stambyte i Sollentuna är det mycket viktigt att det är erfarna entreprenörer som deltar i projektet. Hur väl arbetet utförs kan avgöra om stammarna måste bytas igen redan efter 30 år eller om de kommer att hålla betydligt längre än så. De ekonomiska konsekvenserna kan bli stora om fel beslut tas under ett stambyte i Sollentuna.

Så går ett stambyte i Sollentuna till

Alla fastigheter har stammar, alltså rör och ledningar för vatten, avlopp och el. Ibland finns det även stammar för ventilation, gas och telekommunikation. I samband med ett stambyte i Sollentuna byts alltid rörstammar men ibland också flera andra stammar, om det är ekonomiskt lönsamt eller om det leder till högre boendestandard. Det största arbetsmomentet under ett stambyte i Sollentuna är att ta fram stammarna, då de är dragna inuti golv och väggar. I ett badrum går det inte att reparera yt- och tätskikt som brutits upp utan badrummen helrenoveras när stambytet är klart.

Ifall de befintliga stammarna är i bra skick kan man genomföra en så kallad relining och klä stammarna med ett nytt tätskikt, istället för att byta ut dem.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Sollentuna

Vi kan bidra med 40 års erfarenhet och ett brett kontaktnät när det gäller stambyte i Sollentuna. Ofta går vi in i ett tidigt skede och gör en förstudie innan vi hjälper till med upphandling av de byggtjänster som behövs för ett stambyte i en fastighet. Vi kan också ha en byggledare på plats under genomförandefasen som kan fungera som länk mellan er som beställer ett stambyte i Sollentuna och entreprenörerna som sedan står för arbetet.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm