Stambyte på Östermalm

Ett stambyte på Östermalm kräver ofta att hantverkaren har känsla och respekt för historiska värden i fastigheten där de arbetar. Oavsett om det gäller en modern kontorsbyggnad eller en gammal fastighet med våningar som renoverats varsamt kan vi på Danixo hjälpa er. Ett stambyte på Östermalm innebär att stammar och ledningar som försörjer huset med tappvatten, avlopp, el, gas, värme och ventilation ses över eller byts ut.

Ett stambyte på Östermalm kräver behöriga hantverkare

Det kan vara frestande att välja anbudet med det lägsta priset men när det gäller ett stambyte på Östermalm är det viktigare med erfarenhet och goda referenser. Ett stambyte är ett stort underhållsprojekt men om resultatet blir bra behöver det inte göras om 50–60 år. Danixo kan hjälpa er med anbudsförfarandet och se till så att ett stambyte på Östermalm genomförs av entreprenörer som kommer att göra ett riktigt bra jobb.

Så går ett stambyte på Östermalm till

När projekteringsfasen är klar och det har tagits ett beslut om att stammarna ska bytas så måste de först friläggas. Detta är den tyngsta etappen under ett stambyte på Östermalm. Arbetet kan innebära att betonggolv behöver bilas upp. När de nya stammarna ligger där de ska byggs nya badrum från grunden. Ett stambyte på Östermalm är alltså en möjlighet för de boende att få ett drömbadrum till ett väldigt fördelaktigt pris. Kök och andra våtutrymmen kan också påverkas, men sälla i samma omfattning som badrummen.

Relining är en insats som innebär att rören får ett nytt skikt på insidan. Golven behöver inte brytas upp vid relining men denna åtgärd håller inte lika länge som ett traditionellt stambyte.

Ett stambyte på Östermalm kan med fördel kombineras med annat underhåll och ombyggnationer. Det kan vara lämpligt att till exempel dra in fiber för snabbt internet eller att skapa extra boyta om det finns dåligt utnyttjade utrymmen i fastigheten.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte på Östermalm

Vi har lång erfarenhet av alla de moment som ingår under ett stambyte på Östermalm. Vi jobbar med projektering, projektledning vid stambyte och förstudier men kan också ställa en erfaren byggledare till ert förfogande eller skicka en certifierad kontrollansvarig till ett stambyte på Östermalm där ni redan valt en entreprenör. Kort sagt är vi beredda på att arbeta helt på era villkor med det som ni behöver hjälp med.

 


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm