Stambyte Åkersberga

Vi på Danixo kan åta oss stambyte i Åkersberga oavsett om det gäller en äldre fastighet eller ett första stambyte i en fastighet uppförd på 70-talet. Åkersberga har ett spännande byggnadsbestånd med många flerfamiljshus uppförda på 1950-talet. Även senare har det varit en stor befolkningstillväxt i Åkersberga vilket innebär att det finns hus med olika förutsättningar från olika epoker.

Ett stambyte i Åkersberga kräver behöriga hantverkare

Ett stambyte i Åkersberga innebär omfattande underhåll och renovering. Det är viktigt att anlita en entreprenör som har erfarenhet av den logistik som krävs för att samordna ett stort projekt med elektriker, rörmokare, byggnadssnickare och plattsättare på ett kostnadseffektivt sätt. Rörstammar kan hålla i 60 år om stambytet genomförs med erfarenhet och skicklighet. Hur de boende upplever ett stambyte i Åkersberga under de veckor eller månader som arbetet pågår beror också mycket på entreprenörens skicklighet.

Så går ett stambyte i Åkersberga till

Ett stambyte kan delas in flera steg. Förarbetet är mycket viktigt. En besiktning av befintliga rörstammar kan visa att de inte behöver bytas ut utan att det räcker med att fodra stammarna med ett nytt tätskikt. På så vis kan man skjuta ett traditionellt stambyte på framtiden med flera decennier. För att en relining ska vara möjlig krävs det dock att de befintliga stammarna är i förhållandevis gott skick. Vid ett traditionellt stambyte i Åkersberga helrenoveras badrummen i fastigheten. Golv och väggar måste nämligen brytas upp eftersom stammarna dras under ytskikten.

Exakt vilka åtgärder ett stambyte i Åkersberga kräver beror på om även andra stammar än avloppsrör och stammar för tappvatten ska bytas. Ofta byts även rör och ledningar som försörjer fastigheten med med värme, el, gas och ventilation. Fiber kan också dras in i samband med ett stambyte i Åkersberga.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Åkersberga

Söker ni en pålitlig stamkonsultfirma med lång erfarenhet? Vi på Danixo har sett och jobbat med det mesta när det gäller stambyten. Under ett stambyte i Åkersberga kan vi ta den roll som krävs för att stambytet ska kunna genomföras tids- och kostnadseffektivt och med bra kvalitet. Vill ni ha hjälp med andra förbättringar av fastigheten under tiden som ett stambyte pågår så kan vi hjälpa er att lösa det också. Det kan vara en bra idé att baka ihop flera projekt inom underhåll och renovering.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm