Stambyte i Märsta

Börjar det bli tid att genomföra ett stambyte i Märsta? Många flerfamiljshus i Märsta byggdes som en del av miljonprogrammet på 60-talet. Har stammarna inte bytts sedan dess är det mycket hög tid. Det kan även vara aktuellt med ett andra stambyte i Märsta i vissa fastigheter. Att byta stammar innebär att avloppsrör och ledningar för tappvatten ersätts med nya. Stammar för el, ventilation och värme kan också bytas i samma veva, även om de normalt sett har längre livslängd än rörstammar.

Ett stambyte i Märsta kräver behöriga hantverkare

Lägst belopp i offerten är inte alltid bäst när det gäller ett stambyte i Märsta. Att göra en bra upphandling innebär att nya stammar kan hålla i över 50 år. Förutsättningarna för det ökar om ett stambyte i Märsta genomförs av erfarna hantverkare som arbetar med de bästa metoderna. Vi på Danixo kan hjälpa er att jämföra anbud från olika entreprenörer så att ni får en känsla för vilket anbud som blir bäst i långa loppet.

Så går ett stambyte i Märsta till

Planeringsfasen är viktig när det gäller stambyten och stamrenovering. Gamla rörstammar måste inte alltid bytas ut direkt. Genom en så kallad relining fodras istället rören inuti med ett tätt material och på så vis kan de hålla i ytterligare flera årtionden. Vid relining behöver man inte bryta upp några golv för att komma åt rörstammarna. Under ett traditionellt stambyte måste tätskikt och ytskikt rivas och ersättas med nya. Helrenovering av badrum och eventuellt andra våtutrymmen är alltså ett moment under stambytet. Är ett stambyte i Märsta ordentligt planerat kan det vara klart på 8–12 veckor.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte i Märsta

Vi på Danixo kan åta oss helhetsansvar för ett stambyte i Märsta men också gå in och ge stöd om det är något särskilt arbetsmoment där ni känner att ni behöver rådgöra med en stambyteskonsult. Många väljer att samtidigt utföra andra projekt i fastigheten eftersom det finns hantverkare i huset. Då kan ni minska den tid det pågår arbete i huset och ofta komma billigare undan tack vare samordningsfördelar. Vi har 40 års erfarenhet av stambyten och är experter på det och kan dessutom hjälpa er med det mesta inom bygg och renovering.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm