Stambyte på Ekerö

Ett stambyte på Ekerö innebär ofta att det är dags för ett första stambyte i en flerfamiljsfastighet byggd på 1970-talet. Det är viktigt att genomföra en rörinspektion i god tid innan stammarna förlorar sin funktion. I regel är det avloppsstammar och stammar för tappvatten som behöver bytas först men det brukar vara både praktiskt och ekonomiskt att byta även elstammar och stammar för gas, värme och ventilation i samma veva. Vi kan även dra in fiber för snabbt internet som del av ett stambyte på Ekerö.

Ett stambyte på Ekerö kräver behöriga hantverkare

Nya stammar ska hålla i cirka 60 år om ett stambyte på Ekerö genomförts av skickliga och erfarna entreprenörer. Vi kan hjälpa er med upphandlingen och säkerställa att alla moment utförs av hantverkare som vi arbetat med tidigare och vet är bra på vad de gör.

Så går ett stambyte på Ekerö till

Ett stambyte på Ekerö i vår regi inleds med att vi besöker fastigheten och tittar på dess förutsättningar. Stambyten och stamrenovering kan genomföras på olika sätt beroende på en rad faktorer. De befintliga stammarnas skick och utseende är avgörande. Om de är i gott skick kan en relining, alltså rörinfodring, vara ett bra alternativ till ett traditionellt stambyte. Det är ett billigare och mindre ingrepp som inte påverkar livet i fastigheten i lika stor utsträckning som ett traditionellt stambyte på Ekerö. Genom god planering kan vi korta ner den tid då badrummen inte kan användas normalt. Ett stambyte i en lägenhet på Ekerö brukar ta 8–12 veckor.

När stammarna behöver bytas ut måste de först friläggas då de sitter inne väggar och golv. Som en följd av det renoveras kök och badrum när nya stammar är på plats. Noggranna tester och kontroller är också en viktig del av ett stambyte på Ekerö.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte på Ekerö

Vi på Danixo är medvetna om att ett stambyte på Ekerö påverkar alla som bor och verkar i fastigheten. Vi har lång erfarenhet av stambyten och rutiner som bygger på att vi vet vilka problem som kan uppstå och hur man löser dessa på bästa sätt. Vi jobbar med kvarboende som målsättning, lägenheter där vi genomför stambyte behöver alltså inte utrymmas.

Danixo stambyteskonsulter kan ta många olika roller under ett stambyte på Ekerö beroende på vilket behov kunden har. Ibland kan det räcka med rådgivning och projektering i ett inledande skede men ofta finns vi med under hela resan.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm