Stambyte Botkyrka

Ett stambyte i Botkyrka är ett stort projekt men ni bör ta tag i det innan rör och ledningar börjat förlora sin funktion. Många fastigheter i Botkyrka är från 1960- och 70-talet. Om det inte redan genomförts ett stambyte i er fastighet börjar det bli hög tid att göra det då det behövs var 30–60 år. Ett stambyte i Botkyrka innebär först och främst att avloppsrör och vattenledningar byts men ofta skiftas även stammar för el, ventilation, värme och telekommunikation på samma gång.

Ett stambyte i Botkyrka kräver behöriga hantverkare

Danixo är en stamkonsultfirma med 40 års erfarenhet av stambyten i olika typer av bostadsrättsföreningar, hyreshus och lokaler. Om fel begås under ett stambyte påverkas de nya stammarnas livslängd. En erfaren stambyteskonsult kan också bidra till lägre kostnader för ett stambyte i Botkyrka, bland annat genom att upphandla byggtjänster till bra pris.

Så går ett stambyte i Botkyrka till

Ett stambyte i Botkyrka kan delas in i ett antal etapper. Det börjar med att en rörinspektion genomförs och att man lyssnar på önskemål från beställaren av ett stambyte i Botkyrka. Därefter tas ett beslut om ifall stammarna ska bytas ut helt och hållet eller om det istället är lämpligt med en relining av de befintliga stammarna. Relining är ett samlingsnamn för olika metoder man använder för att klä stammarna invändigt med ett nytt tätskikt. Det är en insats som förlänger stammarnas livslängd.

Under ett traditionellt stambyte bryts ytskikt och tätskikt upp där stammarna är dragna. Under de veckor som stambytet pågår i en lägenhet kan våtutrymmen inte användas på ett normalt sätt. Vi på Danixo arbetar dock alltid utifrån premissen att alla ska kunna bo kvar under ett stambyte i Botkyrka.

Så kan Danixo hjälpa er vid ett stambyte Botkyrka

Kontakta oss gärna direkt när ni börjar fundera på om det är dags för ett stambyte i Botkyrka. Vi kan hjälpa er att avgöra vad som behöver göras med de befintliga stammarna och med att planera ett stambyte i Botkyrka i detalj. En stambyteskonsult från Danixo kan också agera byggledare och spindel i nätet när entreprenörerna väl är på plats. Korts sagt kan vi gå in och ge stöd närsomhelst under processen eller ta ett helhetsansvar för ett stambyte i Botkyrka.


Kontakta oss idag för mer information


  Vad våra kunder säger

  Vår bostadsrättsförening anlitade Jan Schönborg hos Danixo för komplett projektledning av stambyte, ny tvättstuga, inredning av råvind till en stor lägenhet, ny hiss, nytt el-rum, fönsterenovering, balkongrenovering och trapphusrenovering m.m. Vårt samarbete har under vårt stambyte och våra andra komplexa renoveringar i fastigheten fungerat utmärkt och vi lämnar därför våra varmaste rekommendationer.

  Marzena Skuldra Lundgren

  Styrelsen - Brf Kejsaren 18

  Sibyllegatan 31, Stockholm

  Brf fågelbacken anlitade Jan Schönborg hos Danixo som projektering, projekt och byggledare för vårt stambyte på 29st lägenheter år 2018. Vi som beställare och konsult kan se tillbaka på en väl genomförd entreprenad. Vi är mycket nöjda över vårt samarbete under hela stambytet och lämnar våra varmaste rekommendationer.

  Dag Hermelin

  Ordförande - Brf fågelbacken

  Gyllenstiernsgstan 18, Stockholm

  Vi anlitade Danixo för komplett projektledning av vårt stambyte för vår brf med 55 lgh år 2020 i Vasastan. Vi är mycket nöjda över samarbetet och allt har skötts klanderfritt och på ett professionellt sätt genomgående. Vi som styrelse rekommenderar varmt Danixo som projektledare.

  Amir Golkar

  Ordförande - Brf Hagagatan 52-54

  Hagagatan 52-54, Stockholm